Фестивал „Крокодокодил 2016“ – такмичење за најбољу илустрацију и бајку

Назив овогодишњег КРОКОДОКОДИЛА – „Како су Лола и Ивица спасили бајке“ наговештава нашу овогодишњу тему – однос према књижевном жанру бајки у савременом књижевном стваралаштву за децу. Фестивал почиње у понедељак 14.11. и завршава се у петак 18.11. а одржава се у Дечјем културном центру Београд (Таковска 8).

Резултат слика за krokodil crtež

Жеља нам је да прикажемо снагу и лепоту бајке на мултимедијалан начин, откривајући нове аспекте комуникације с најмлађима. Као и до сада, фестивал се састоји од главног програма и пратећих садржаја (радионица, перформанса и изложбе радова пристиглих на расписан конкурс те свечано проглашење победника). Као новина, ове године су први пут укључена и предавања за одрасле (студенте, наставнике, професоре, библиотекаре, књижевне критичаре, родитеље и другу културну јавност). КРОКОДОКОДИЛ је резултат вишегодишње сарадње Удружења „Крокодил” и Удружења „ОК – Образовање и Култура“ а ове године реализује се у кооперацији с Дечјим културним центром Београд. Донатори фестивала су Министарство културе Републике Србије, Секретаријат за културу Града Београда и Књижевна мрежа Традуки.

Ове године по други пут организујемо такмичење намењено деци трећег, четвртог, петог и шестог разреда из читаве Србије за најбољи рад у виду илустрације, бајке или и једног и другог, са следећим елементима:

џин
вретено
принцеза
бицикл
лаптоп.

Радове деца могу слати у форми илустрације или текста од 200 речи на е-маил адресу info@krokodil.rs до 5. новембра у 17 часова.

Најбоља три рада биће награђена Крокодокодиловим поклон-пакетом!

Изложбу са свим пристиглим радовима отворићемо у оквиру овогодишњег Фестивала Крокодокодил у понедељак 14. новембра у 12 часова када ћемо прогласити и избор награђених радова и имена њихових аутора.

Извор: Крокодил

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s