Међународни конкурс “Краљевство Бијелих рада“

У оквиру пројекта „Европа за културу, Култура за Европу“ који се реализује под покровитељством ЕУ у оквиру трећег позива ИПА – прекограничне сарадње Црне Горе и Србије, НВО „Стихом говорим“ и ЈУ „Ратковићеве вечери поезије“ расписали су 4. по реду конкурс „Краљевство Бијелих рада“. Ријеч је о међународном конкурсу за дјецу пјеснике, ученике основних школа из региона. Како каже умјетнички директор и један од оснивача фестивала Александар Обрадовић, конкурс је отворен од 1. 12. 2016. године и трајаће до 15. 3. 2017. године.
Као и ранијих година, међународни жири ће прегледати и оцијенити радове и прогласити Принчеве и Принцезе рима на свечаности која ће се одржати на прољеће у Бијелом Пољу, гдје ће се, сад већ традиционално, одржати фестивал са богатим културно умјетничким садржајем. Обрадовић је представио и услове конкурса:
– Могу се јављати дјеца пјесници, ученици основних школа.
– Достављају се до три пјесме потписане именом и презименом ученика, са назнаком разреда, као и назив школе и име ментора или једног родитеља, адресу становања, е-мејл и број телефона. (контакт подаци).
– Тема је слободна!
Радови морају бити на једном од језика: српски, хрватски, босански, црногорски. Писани фонтом Times New Roman, величина 12 word документ (doc или docx). Радови се достављају на е-маил: kraljevstvobijelihrada@gmail.com.
Детаљи, услови и све везано за претходне фестивале могу се наћи на web страни:
Извор: ТАБЛА

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s